Lassi J Pensikkala Ecuador Etelä-Amerikka

Ecuador - maanjäristyksestä huolimatta

  • Ecuador - Etelä-Amerikka
    Ecuador - Etelä-Amerikka

Pieni 16 miljoonaan asukkaan Ecuador Etelä-Amerikassa on kaunis ja viljava maa, joka tärähti maailman tietoisuuteen huhtikuun 16. päivän 7.8 richterin maanjäristyksen myötä. Ecuadorista tunnetaan Galapagos-saaret, Andien vuoret, Amazonien sademetsä ja Tyynen valtameren rannikko.

Ecuadorin taloudesta tunnetaan Euroopassa melko vähän, vaikka eurooppalaisten kiinnostus Amerikkaa ja Latinalaista Amerikkaa kohtaan on voimakkaasti kasvamassa. Latinalainen Amerikka on luonnollinen markkina myös suomalaisille kulttuurin, arvojen ja ehkä kielenkin perusteella - espanjaa osaamatokin ymmärtää si, no, vamos o gracias.

Löytyykö Ecuadorista mahdollisuuksia suomalaisille? Ecuador kuten Latinalaisen Amerikan muut maat investoivat jalostusasteen nostamiseen, joka luo uusia mahdollisuuksia suomalaisille avata liikeyhteyksiä ja markkinoita. Ecuadorissa on runsaasti vettä saatavilla teollisuuden tuotantoon, trooppisen ilmaston ansiosta maanviljely on kannattavaa, maanrikkauksia ja raaka-aineita on runsaasti ja energia on halpaa uusien vesivoimaloiden johdosta.

Ecuador on pieni maa, jossa yhteyksien solmiminen ylimpään johtoon ja hallintoon on nopeaa, joka helpottaa huomattavasti projektien ja suurkauppojen toteuttamista. Ecuadoria käytetään gatewayna Peruun ja Kolumbiaan, koska maan valuuttana käytetään US-dollaria ja ympäristö on suotuisa teollisuustuotannolle. Suomalaisia yrityksiä ja tuotteita kaivataan kaivostoimintaan, cleantech, puu- ja metsäteollisuuteen, satama- ja meritekniikkaan, elintarviketeollisuuteen, maatalouteen, telekommunikaatioon, liikenteen valvontaan ja terveydenhuoltoon sekä koulutukseen.

Suomalaisilla yrityksillä on oiva mahdollisuus perustaa tuotantoa Ecuadoriin ja avata tuotteilleen myynti- ja jakelumahdollisuudet Pohjois-, Väli- ja Etelä-Amerikkaan.

Tänä vuonna ratifioitava EU:n ja Ecuadorin välinen kauppasopimus lisää kauppaa n. 500 milj. USD seuraavan kolmen vuoden aikana (raakaöljyä mukaan laskematta). Investointien määrä Ecuadorissa ja niiden tarvittava tekniikka ja tietotaito luo mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat